Omladinski radnici iz 24 evropske zemlje u Beogradu učestvuju na Evropskoj akademiji omladinkog rada

eywa3

eywa logo kvadratBeograd, 22. april 2016 godine

U Beogradu počinje poslednji u nizu treninga u okviru Evopske akademije omladinskog rada koji okuplja omladinske radnike i trenere iz 24 evropske zemlje.

Budući treneri i omladinski radnici u Beogradu će u sledećih 7 dana učiti o trenerskim veštinama prenošenja znanja, organizanicije seminara, vođenju grupa, omladinskom radu i standardima omladinskog i trenerskog rada na evropskom nivou. Projekat realizuje CET Platforma iz Beograda u saradnji sa partnerkim organicijama iz Evorpske Unije and jugo-istočne Evrope, a finansira ga Evropska komisija kroz program Erasmus+ u kom Srbija učetvuje od prošle godine. U okviru projekata su do sada održana dva treninga u Beogradu, krajem prošle godine kada su učesnici imali priliku da nauče kako da na dobar način vode organizacije civilnog društva koje predstavljaju i drugi početkom ove godine kada su učesnici učili kako da organizuju međunarodne omladinke razmene i uključe mlade iz lokalnih zajednica koji imaju smanjene mogućnosti za uključivanje u rad organizacija civilnog društva.

Osim radionica o trenerkom radu, trening u Beogradu je odlična prilika da se mladi upoznaju, razumeju sličnosti i različitosti među svojim kulturama, ostvare nove kontakte i planiraju zajedničke međunarodne projekte. Svi materijali su takođe dostupni drugim organizacijama i pojedincima iz Srbije i ostalih evropskih zemalja putem sajta: http://youthworkacademy.eu/

Do sada je u okviru Evopske akademije omladinskog rada ukupno 102 mladih i omladinskih radnika imalo priliku da boravi po 7 dana u Beogradu, a broj prijava za sva tri treninga nadmašio broj od 1500 što dokazuje da postoji velika motivacija i potreba da se ovakvi programi organizuju i u buduće.

CET Platforma, evropska mreža organizacija sa sedištem u Beogradu, osnovana je kako bi civilnom sektoru, posebno onima koji rade sa mladima pružila podršku u razvoju i unepređenju rada. CET se bavi omladinkim preduzetništvom, aktivnim uključivanjem građana u procese donošenja odluka, kao i promociom evopskih vrednosti i evropskih integracija.

Leave a Reply